Loading…

Geld Lenen In België?

Vergelijk Belgische Kredietverstrekkers en vind de beste lening!
Bekijk kredietmaarschappijen

Ik heb dringend geld nodig. Hoe snel staat dit op mijn rekening?

Snel geld lenen

Cetelem AutoleningAls u plotseling geld tekort komt, dan is het fijn om een oplossing te hebben die ervoor zorgt dat u tijdelijk uit de geldproblemen bent. Snel geld lenen lijkt dan al snel een goede oplossing te zijn, maar dit is helaas via een bank niet altijd even makkelijk te regelen. Banken doorlopen vaak langdurige processen om te bepalen of u geld mag lenen en of u in staat bent om het geld tijdig weer terug te betalen. Om die reden is het niet altijd aantrekkelijk om aan te kloppen bij een bank als u dringend geld nodig hebt. Het is echter wél een optie om aan te kloppen bij kredietverstrekkers. Er zijn een heleboel kredietverstrekkers die u op korte termijn kunnen helpen aan een klein geldbedrag in de vorm van minikrediet of een persoonlijke lening. Deze bedrage variëren vaak van 500 tot 1000 euro. Op deze manier bent u snel van uw geldzorgen af en kunt u, met het geleende bedrag, op de korte termijn uw geldproblemen oplossen.

 

Hoeveel kan ik lenen bij een kredietverstrekker?

De hoogte van het geldbedrag dat u bij een kredietverstrekker kunt lenen, hangt volledig af van uw financiële situatie en de kredietverstrekker die u uitkiest. De ene kredietverstrekker leent meer geld dan de andere kredietverstrekker, maar alle kredietverstrekkers zullen uw financiële situatie willen controleren. Hierbij wordt er gekeken naar uw inkomen en het inkomen van uw partner (indien u een partner hebt), maar wordt er ook gekeken naar uw vaste uitgaven en wordt er gecontroleerd of u eventuele toeslagen ontvangt, zoals kinderbijslag. Op basis hiervan, en op basis van de regels van de kredietverstrekker zelf, wordt er bepaald hoeveel geld u mag lenen.

Hoe snel ontvang ik het geld dat ik leen?

Ook de snelheid waarmee u het geld op uw bankrekening hebt staan verschilt per kredietverstrekker, maar in principe zijn de meeste kredietverstrekkers zeer snel met het overmaken van het geldbedrag. Zij begrijpen ook dat u, zeker in het geval van een persoonlijke lening of in het geval van minikrediet, niet zomaar komt vragen of u geld mag lenen en daarom zullen zij er in de meeste gevallen op toezien dat het geld zo snel mogelijk naar u wordt overgemaakt. Dit kan soms al na twee of drie werkdagen zijn.

Conclusie

Wilt u geld lenen en hebt u dit geld direct nodig? Dan is het slim om aan te kloppen bij een kredietverstrekker voor minikrediet of voor een persoonlijke lening. U leent dan een relatief klein geldbedrag dat binnen zeer korte termijn op uw bankrekening wordt gestort, mits u voldoet aan de daarvoor gestelde voorwaarden. Hoe snel u dit geld precies ontvangt en hoeveel geld u kunt lenen, verschilt per kredietverstrekker. Het is daarom altijd slim om van tevoren onderzoek te doen naar de verschillende kredietverstrekkers en hun voorwaarden.

Leave a Reply